Ga naar de inhoud

Voorjaarstraining Vrijwilligers werven in 3 stappen

Heb jij behoefte aan tips en handvatten om aan de slag te gaan met het werven van nieuwe gezichten voor jouw erfgoedorganisatie? Erfgoedplatform Overijssel organiseert dinsdag 25 juni een maatwerktraining. Je gaat samen met een collega aan de slag met het vinden en bereiken van nieuwe gezichten voor jouw museum of instelling.

Recent onderzoek toont het weer aan: de Overijsselse erfgoedsector leunt in belangrijke mate op vrijwilligers. Toch blijkt het in de praktijk voor veel erfgoedorganisaties lastig om het aantal vrijwilligers op peil te houden. Vrijwilligersbestanden vergrijzen in rap tempo en nieuwe aanwas blijft achter.

 

De training

Tijdens de trainingsdag op 25 juni herontdek je je eigen organisatie door de ogen van potentiële vrijwilligers en leer je hoe je kunt toewerken naar een divers vrijwilligersbestand. De training wordt verzorgd door (digitaal) erfgoedcoach Marjanne Foppen van het Erfgoedplatform Overijssel.

Veel erfgoedorganisaties vinden het lastig om nieuwe vrijwilligers te vinden en te behouden. Tijdgebrek, uiteenlopende ambities of onverwachte drempels kunnen er voor zorgen dat potentiële vrijwilligers niet binnenkomen of vroegtijdig vertrekken. In de training gebruiken we principes uit onder meer de gedragspsychologie om hier oplossingen voor te vinden.

 

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor Overijsselse erfgoedorganisaties die hun organisatie aantrekkelijker willen maken voor nieuwe vrijwilligers. Bij voorkeur ben je met twee personen van dezelfde erfgoedorganisatie aanwezig, waarvan minimaal één verantwoordelijk is voor vrijwilligersbeleid en/of -coördinatie.

 

Praktisch

Deze training vindt plaats in Zwolle, in het Huis van de Leefomgeving (Aan de Stadsmuur 79-83, Zwolle). Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Klik hier voor meer informatie.

 

Aanmelden

Training Vrijwilligers werven in 3 stappen (google.com)