Ga naar de inhoud

Gastlessen Nedersaksisch op het MBO

Albert Bartelds geeft streektaallessen op het mbo. Hij gaat met leerlingen in gesprek over het belang van streektaal voor hun identiteit. Hij trekt in die lessen paralellen tussen een moedertaal uit bijvoorbeeld het Midden-Oosten en de moedertaal die hij meekreeg uit Rouveen. De lessen zijn interactief en leerlingen krijgen de ruimte om hun eigen ervaringen te delen.

 

Podcast ‘De Nedersaksen’

Inmiddels is het derde seizoen van de succesvolle podcastserie ‘De Nedersaksen’ alweer van start. In deze twee-wekelijkse podcast nemen Hendrik Jan Bökkers en Albert Bartelds de luisteraars mee in de wereld van de Nedersaksische geschiedenis, taal en cultuur.

Theatertour ‘De Nedersaksen Live!’

De theaterzalen waren steevast gevuld met enthousiaste bezoekers die genoten van de prachtige gesprekken over de Nedersaksische taal en muziek in de streektaal. Het was een waar feest voor de zintuigen. Mocht je niet in de gelegenheid zijn geweest om erbij te zijn, dan hebben we goed nieuws: in het nieuwe seizoen gaan De Nedersaksen opnieuw het theater in. Ook staan er weer een aantal nieuwe podcastafleveringen op het programma, waarin boeiende gesprekken met cultuurdragers uit de regio centraal staan.

OP DE HOOGTE BLIJVEN?