Ga naar de inhoud

Welkom bij de Overijsselacademie

Organisatie

Welkom bij de Overijsselacademie

Ontdek de Overijsselacademie, een dynamisch kenniscentrum en productiehuis dat met passie een actieve rol speelt in het verkennen, delen en koesteren van de kostbare schatten van onze regionale geschiedenis, taal en cultuur. Onze diepgewortelde missie is gericht op het vergroten van bewustzijn, het belichten van erfgoedrijkdom en het versterken van de band tussen mensen en hun leefomgeving.

 

Verleden koesteren, heden verbinden

Bij ons draait het om het koesteren van het verleden en het verbinden met het heden, zodat we samen richting kunnen geven aan de toekomst van onze generaties na ons. Door middel van boeiend onderzoek en toegankelijke educatieve initiatieven brengen onze professionals de regionale geschiedenis, taal en cultuur tot leven. Met uitgebreide wetenschappelijke kennis en een netwerk van enthousiaste vrijwilligers staan we garant voor hoogwaardige projecten en initiatieven. Nauwkeurigheid, authenticiteit en betrokkenheid vormen de kern van ons werk. We hechten waarde aan het verbinden van onze gemeenschap met haar erfgoed, waardoor een sterk gevoel van identiteit en samenhorigheid kan bloeien.

 

Partnerschap voor impact

Samenwerking is onze drijvende kracht. We werken nauw samen met diverse partners, waaronder erfgoedorganisaties, overheden, scholen en media. Zo vergroten we de impact van ons werk en bereiken we een breed publiek. Gerichte communicatie en educatieve programma’s verspreiden kennis en inzicht onder diverse doelgroepen.

 

Jouw reis met de Overijsselacademie begint hier

Of je nu geschiedenis wilt ontdekken, de Nedersaksische taal wilt verkennen, of simpelweg een sterkere band met je regio wilt ontwikkelen, de Overijsselacademie heet je van harte welkom. Ontdek ons erfgoed, leer van onze experts en versterk je connectie met je omgeving. Samen bouwen we aan een toekomst waarin het verleden herleeft en de ziel van Overijssel wordt gevierd.

 

Wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op via info@overijsselacademie.nl.

 

Onze plannen

Bij al onze inspanningen staat de meerjarenstrategie “Erfgoed verbindt!” centraal, die onze leidraad vormt voor de periode 2021-2024. Deze strategie vormt de hoeksteen van ons activiteitenplan voor streektaal en streekgeschiedenis. Lees hier ons activiteitenplan van de periode 2021-2024.

 

Via dit activiteitenplan zetten we ons in om erfgoed als een verbindende factor te laten werken. We geloven dat het begrijpen van het verleden essentieel is om richting te kunnen geven aan de toekomst van Overijssel. Deze visie vloeit voort uit onze diepe toewijding aan het behoud van de rijke streektaal en streekgeschiedenis die onze provincie kenmerkt.

 

Ben je benieuwd naar onze lopende projecten in 2023 en 2024? We nodigen je uit om hier te klikken en kennis te nemen van de boeiende initiatieven waarmee we het culturele erfgoed van Overijssel tot leven brengen.

 

Onze betrokkenheid gaat echter verder dan het heden. In samenwerking met onze gewaardeerde partners zijn we momenteel actief bezig met het verkennen van nieuwe wegen voor de periode 2025-2028. Ons doel is om de kennis over het verleden te benutten om het heden te doorgronden en zo de toekomst van Overijssel vorm te geven.

 

We nodigen je uit om samen met ons op ontdekkingstocht te gaan en de rijke geschiedenis van Overijssel te ervaren, te waarderen en te koesteren. Samen bouwen we aan een duurzame brug tussen het verleden, het heden en de toekomst van onze provincie.

 

 

OP DE HOOGTE BLIJVEN?