Ga naar de inhoud

Welkom bij de Overijsselacademie

Ontdek de Overijsselacademie, een dynamisch kenniscentrum en productiehuis dat met passie een actieve rol speelt in het verkennen, delen en koesteren van de kostbare schatten van onze regionale geschiedenis, taal en cultuur. Onze diepgewortelde missie is gericht op het vergroten van bewustzijn, het belichten van erfgoedrijkdom en het versterken van de band tussen mensen en hun leefomgeving.

 

Verleden koesteren, heden verbinden

Bij ons draait het om het koesteren van het verleden en het verbinden met het heden, zodat we samen richting kunnen geven aan de toekomst van onze generaties na ons. Door middel van boeiend onderzoek en toegankelijke educatieve initiatieven brengen onze professionals de regionale geschiedenis, taal en cultuur tot leven. Met uitgebreide wetenschappelijke kennis en een netwerk van enthousiaste vrijwilligers staan we garant voor hoogwaardige projecten en initiatieven. Nauwkeurigheid, authenticiteit en betrokkenheid vormen de kern van ons werk. We hechten waarde aan het verbinden van onze gemeenschap met haar erfgoed, waardoor een sterk gevoel van identiteit en samenhorigheid kan bloeien.

 

Partnerschap voor impact

Samenwerking is onze drijvende kracht. We werken nauw samen met diverse partners, waaronder erfgoedorganisaties, overheden, scholen en media. Zo vergroten we de impact van ons werk en bereiken we een breed publiek. Gerichte communicatie en educatieve programma’s verspreiden kennis en inzicht onder diverse doelgroepen.

 

Jouw reis met de Overijsselacademie begint hier

Of je nu geschiedenis wilt ontdekken, de Nedersaksische taal wilt verkennen, of simpelweg een sterkere band met je regio wilt ontwikkelen, de Overijsselacademie heet je van harte welkom. Ontdek ons erfgoed, leer van onze experts en versterk je connectie met je omgeving. Samen bouwen we aan een toekomst waarin het verleden herleeft en de ziel van Overijssel wordt gevierd.

 

OP DE HOOGTE BLIJVEN?