Ga naar de inhoud

Directeur

Geeke Snijders

Geeke Snijders is directeur van Overijsselacademie. Zij is verantwoordelijk voor het vormgeven en uitvoeren van het transitieproces om samen met het team de Overijsselacademie te ontwikkelen tot een sterke erfgoedorganisatie in de provincie. Een organisatie die de Overijsselse samenleving wil blijven boeien, inspireren, binden en verbinden om de verhalen vanuit het verleden relevant te maken voor vandaag en morgen.

Wil je in contact komen met Geeke?

Dialectoloog

Harrie Scholtmeijer

Harrie Scholtmeijer is de dialectoloog van de Overijsselacademie. Daarnaast werkt hij als docent aan de Hogeschool in Utrecht. Wil je meer weten over het Sallands of het Twents? Of wil je weten hoe ze in Kampen of Blokzijl een bepaald woord schrijven? Dan ben je bij Harrie aan het juiste adres.

Streektaalconsulent

Albert Bartelds

Albert Bartelds is streektaalconsulent en geeft gastlessen op MBO’s. Tijdens de gastlessen gaat hij met leerlingen van verschillende opleidingen in op het belang van dialect. Hij geeft ook gastlessen aan zorgmedewerkers en studenten die een zorgopleiding volgen. Dat kan op de werkvloer van pas komen omdat sommige cliënten graag in dialect met hun verzorgers spreken. Naast de gastlessen ondersteunt Albert de organisatie van culturele evenementen zoals Zunnewende.

Wil je samenwerken met Albert?

Publiekshistoricus en Erfgoedcoach

Marjanne Romkes-Foppen

Marjanne Romkes-Foppen is publiekshistoricus en (digitaal)erfgoedcoach. Zij houdt zich bij de Overijsselacademie bezig met de coördinatie van Erfgoedplatform Overijssel. Het platform is bedoeld ter ondersteuning van kleinere erfgoedorganisaties en hun vrijwilligers binnen de provincie Overijssel. Door gerichte advisering, het organiseren van kennis- en netwerkbijeenkomsten en het delen van kennis, verhalen en erfgoednieuws werkt het Platform samen met haar partners aan het versterken van het erfgoednetwerk in Overijssel.

Naast haar werkzaamheden voor het Erfgoedplatform Overijssel is Marjanne betrokken bij (publieks)projecten van de Overijsselacademie over regionale geschiedenis en het Nedersaksisch.

Heb je vragen aan Marjanne?

Publiekshistoricus

Martin van der Linde

Martin van der Linde is publiekshistoricus bij de Overijsselacademie. Hij houdt zich bezig met projecten rondom het koloniale verleden van Overijssel, rietsnijden in de Kop van Overijssel, roof en rechtsherstel van Joods (on)roerend goed, het Rampjaar 1672 en toeristische pleisterplaatsen in onze provincie. Daarnaast is Martin bezig met een onderzoek naar Noaberschap. Martin zet historisch onderzoek om in evenementen, verhalen of podcasts.

Wil je met Martin in contact komen?

Publiekshistoricus

Marco Krijnsen

Marco Krijnsen is publiekshistoricus bij de Overijsselacademie. Hij weet alles over de streekgeschiedenis van Twente. Naast de vele boeken die hij heeft geschreven, maakt Marco ook podcasts. Op dit moment is hij bezig met de thema’s toerisme en de textielindustrie.

Wil je in contact komen met Marco?

OP DE HOOGTE BLIJVEN?