Ga naar de inhoud

Zondag 2 juli was het weer zo ver. De finale van het Twents Songfestival werd in het Openluchtmuseum Ootmatsum georganiseerd. Beginnende singer-songwriters uit heel Twente hadden zich opgegeven voor de spannende wedstrijd. Zij lieten hun zelf geschreven Twentse teksten op het podium horen.

 

Tijdens deze vierde editie van het Twents Songfestival wisten elf deelnemers door te stomen naar de finale op zondag. De kwaliteit van de deelnemers lag volgens de vakjury en het publiek heel dicht bij elkaar. Toch wist slager en boer Gert-Jan Roesthuis de overwinning te behalen. Met zijn nummer ‘Sol hé’ trok hij de aandacht van de jury en het publiek. Als prijs kreeg Roesthuis een glassculptuur, maar krijgt hij ook de mogelijkheid om zijn winnende nummer in een studio op te nemen. Aankomend jaar mag hij optreden in het Vestzaktheater Enschede en tijdens Zunnewende Festival Hellendoorn.

“Zeker een artiest om in de gaten te houden!” aldus onze streektaaldeskundige Albert Bartelds, die bij de finale aanwezig was.