Ga naar de inhoud

Het Erfgoedplatform Overijssel is live! Dat betekent dat medewerkers en vrijwilligers van (kleine) erfgoedinstellingen in Overijssel vanaf nu een eigen digitale plek hebben. Op deze plek kunnen ze elkaar vinden, een kennisbank raadplegen en zich aanmelden voor cursussen. Neem eens een kijkje!

 

Veel provincies hebben al een erfgoedplatform of een erfgoedhuis. Het is een plek waar (kleine) erfgoedinstellingen elkaar treffen. Zij hebben namelijk vaak dezelfde soort vraagstukken en behoeftes. Hoe moeten ze bijvoorbeeld omgaan met veranderende privacywetgeving? Hoe kunnen ze het beste nieuwe, jonge vrijwilligers aantrekken? Hoe bereiken ze hun publiek? Met de lancering van het Erfgoedplatform Overijssel heeft onze provincie nu ook een eigen plek waar mensen terecht kunnen met dergelijke vraagstukken.

 

Kennisbank, cursussen en netwerken

Op onze website vind je een kennisbank. Een plek waar allerlei relevante informatie staat voor musea, historische verenigingen of andere organisaties die zich bezighouden met erfgoed.

 

Daarnaast gaan we cursussen organiseren of vermelden we de cursussen die door onze partners worden georganiseerd. Zo blijf je eenvoudig op de hoogte.

 

Tot slot biedt de website ook mogelijkheden om contact te leggen met andere erfgoedinstellingen. Op de interactieve kaart op onze website vind je al een groot deel van de erfgoedinstellingen uit onze provincie en hun contactgegevens. Zo leg je eenvoudig contact met een andere erfgoedinstellingen.

 

We houden je graag op de hoogte van ons cursusaanbod en van ontwikkelingen die voor jou als erfgoedorganisatie interessant kunnen zijn. Dat doen we via onze nieuwsbrief.

 

Samenwerking

Het Erfgoedplatform is ontwikkeld door onze erfgoedcoach Martine de Boer. Zij heeft hiervoor samengewerkt met het Historisch Centrum Overijssel, De Museumfabriek Enschede, Provincie Overijssel, Landschap Overijssel, Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (KIEN) en Het Oversticht.

 

Het Erfgoedplatform wordt officieel gelanceerd op 8 oktober, tijdens de Overijsselse Erfgoeddag 2021. Tijdens die dag is er ook een instructie over hoe je de website het beste kunt gebruiken.

 

Omslagfoto: Juul Fotografie