Ga naar de inhoud

Na een grondige renovatie nemen wij na de zomer onze intrek in een prachtig en verduurzaamd kantoor.  Dit doen wij echter niet alleen. Na een periode van kennismaken gaan we namelijk samenwonen. Samenwonen in het ‘Huis van de leefomgeving’. Het Oversticht, Natuur en Milieu Overijssel en de Overijsselacademie gaan samenwonen én samen werken aan onze leefomgeving, want dat is misschien wel belangrijker dan ooit.

 

Vieren, inspireren, kennisdelen en ontmoeten

Graag nodigen we je uit voor de openingsdag op donderdag 7 september in Schouwburg Odeon in Zwolle. Samen met onze nieuwe huisgenoten en relaties vieren we de opening van ons vernieuwde pand en staan we vanuit verschillende invalshoeken stil bij de opgaven die ons en onze omgeving te wachten staan. Deze middag staat in het teken van samen vieren, inspireren, kennisdelen en ontmoeten.

 

Keynote: Wereldproblemen vragen om lokale oplossingen

Met klimaatverandering als insteek schetst Hilde Blank wat mogelijke gevolgen zijn voor de inrichting van Nederland. Vanuit haar eigen ervaring laat Hilde zien welke kansen er gloren wanneer problemen aangepakt worden met gebiedseigen oplossingen. Daarnaast geeft Hilde een inkijkje in het project Ontwerpen aan een Klimaatrechtvaardige wereld, een project geïnitieerd door de EFL-Stichting waarvan zij voorzitter is. Wat gebeurt er wanneer we geen vlees meer eten?, hoe zorgen ervoor dat drinkwater voor iedereen beschikbaar en betaalbaar blijft en zijn we door de opwarming van de aarde straks zelf vluchteling?

Het zijn onderwerpen waarvoor we over de eigen vakdisciplines en organisaties heen moeten stappen. Samen kom je tot kansrijke oplossingen. Het Huis van de Leefomgeving is daar een prachtig voorbeeld van.

 

Deelsessie Overijsselacademie

Wil jij de fascinerende rol van de Overijsselacademie ontdekken? Ben je geïnteresseerd in het verbinden van de geschiedenis en erfgoed aan het heden om zo betekenis te geven aan de toekomst van Overijssel? En wil je een dieper begrip en waardering ontwikkelen voor de plek waar je woont, werkt en leeft? Dan nodigen wij je graag uit voor onze deelsessie “Overijssel van waarde voor morgen!”

 

Bij de Overijsselacademie geloven we in de kracht van onderzoek, kennisdeling en het vertellen van verhalen over onze regionale geschiedenis, taal en cultuur. Bovendien brengen we verschillende belanghebbenden samen, want samenwerking is de sleutel tot succes. Daarnaast ondersteunen we via het samenwerkingsverband Erfgoedplatform Overijssel de (kleine) erfgoedinstellingen in Overijssel. Met onze passie en inzet dragen wij actief bij aan bewustwording over het DNA van Overijssel. Want hoe kunnen we onze toekomst vormgeven zonder de lessen uit het verleden te begrijpen?

 

Tijdens deze bijzondere deelsessie maak je kennis met ons bevlogen team en krijg je een inzicht in onze activiteiten. We delen graag hoe wij mensen verbinden met hun erfgoed en geschiedenis, en laten zien hoe dit een impact heeft op hun band met de omgeving. Vanuit de Overijsselacademie streven we niet alleen naar een waardevol begrip van het verleden, maar ook naar een duurzame visie voor de toekomst. Samen zetten we stappen vanuit het verleden richting een bloeiende toekomst voor de provincie Overijssel.

 

We kijken ernaar uit je te verwelkomen op deze bijeenkomst!

 

Praktische informatie

Datum: 7 september 2023

Aanvang: 13.00 uur

Locatie: Schouwburg Odeon, Blijmarkt 25, Zwolle