Ga naar de inhoud

Op maandag 15 juli om 14 uur wordt in Langeveen een bijzonder fietsbord onthuld door volkszanger Alwie Kroeze. Het bord, geplaatst naast de St. Pancratiuskerk, markeert een historisch moment in het dorp. Alwie Kroeze zal tijdens de onthulling zijn protestlied tegen de sluiting van de kerk ten gehore brengen, samen met enkele andere nummers uit zijn repertoire.

 

Fietsverhalen

Het project maakt deel uit van ‘Op de fiets langs verhalen in NO Twente’, een initiatief van ons in samenwerking met Routenetwerken Twente, gesteund door het Europese subsidieprogramma LEADER. Het doel is om fietsers en andere gebruikers van de openbare ruimte te betrekken bij de rijke historie van Twente.

 

Het verhaal op fietsknooppunt 2 in Langeveen belicht de St. Pancratiuskerk, die volgend jaar haar honderdjarig bestaan viert. Alwie Kroeze, die diepe banden heeft met de kerk, heeft zich ingezet tegen de plannen van het parochiebestuur om de kerk te sluiten. Zijn protestlied, genaamd ‘Kerkdorp zonder kerk’, wordt ook op het bord weergegeven.

 

Kom jij ook?

Ben je geïnteresseerd in deze bijzondere gebeurtenis? Je bent van harte uitgenodigd om de onthulling bij te wonen op 15 juli om 14 uur. Het bord bevindt zich op de hoek van de Kerklaan en de Hardenbergerweg in Langeveen, naast de St. Pancratiuskerk.

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met publiekshistoricus Marco Krijnsen van de Overijsselacademie via m.krijnsen@overijsselacademie.nl of telefonisch op 06-36306888.