Ga naar de inhoud

Vorige week (11 t/m 15 maart) werd de serie Wij zijn Nedersaksen uitgezonden op RTV Oost, en wat zijn we blij met het resultaat!

 

Nedersaksisch leeft en verbindt

Als Overijsselacademie vinden we het belangrijk om kennis te delen over de plek waar we wonen, werken en leven. Het maakt je bewust van wie je bent en waar je vandaan komt. We zijn ervan overtuigd dat je hierdoor een sterkere band krijgt met je leefomgeving. Bovendien stelt het je open voor andere culturen. Onze Nedersaksische taal en cultuur (van Groningen tot de Achterhoek) is het cement van onze samenleving. Het verbindt ons met elkaar, en met de culturen om ons heen. Dus laten we trots zijn op deze taal en cultuur, het is van onschatbare waarde in een mondialiserende wereld. 

 

Met dit programma willen we laten zien dat we in een prachtige regio wonen met een rijke geschiedenis en een diepgewortelde cultuur. Nedersaksisch leeft en verbindt! Bedankt aan iedereen die heeft bijgedragen aan dit programma.

 

Terugkijken

Kijk de afleveringen hier terug.

 

Contact

Voor meer informatie over Wij zijn Nedersaksen en de activiteiten van de Overijsselacademie kun je contact opnemen met: Albert Bartelds a.bartelds@overijsselacademie.nl 06 46193235 of Geeke Snijders, g.snijders@overijsselacademie.nl 06 52883040