Ga naar de inhoud

Op 14 april organiseert de Overijsselacademie in samenwerking met het Erfgoedplatform Overijssel een ontmoetingsmiddag Nedersaksische taal en cultuur in Overijssel.

 

Erfgoedvrijwilligers Nedersaksiche taal en cultuur

De ontmoetingsmiddag is bedoeld voor alle erfgoedvrijwilligers in Overijssel die zich bezig houden met de Nedersaksische taal en cultuur. Heeft jouw heemkundevereniging een werkgroep streektaal? Organiseert jouw erfgoedorganisatie activiteiten rond de streektaal? Of ben je op een andere manier bezig met de streektaal? Dan ben je van harte welkom! Tijdens de ontmoetingsmiddag wordt er informeel kennis gemaakt en wordt er iets verteld over de Overijsselacademie en het Erfgoedplatform Overijssel. Ook gaan we in gesprek met jullie als erfgoedvrijwilligers over wat jullie nodig hebben en wat we voor elkaar kunnen betekenen als het gaat om onze gezamenlijke inzet voor de Nedersaksische cultuur.

 

Programma

De ontmoetingsmiddag vindt plaats op Landgoed Schuilenburg, Schuilerburgerweg 54 in Hellendoorn. Het programma van de ontmoetingsmiddag ziet er als volgt uit:

 

14.30 uur – Ontvangst met koffie en lekkers

15.00 uur – Toelichting op provinciale rol en de projecten van de Overijsselacademie en het Erfgoedplatform Overijssel door Geeke Snijders en Marjanne Foppen

15.15 uur – Blik op de geschiedenis van het Nedersaksisch, door Harrie Scholtmeijer

15.45 uur – Ervaringen bij gastlessen Nedersaksisch in het onderwijs, door Albert Bartelds

16.15 uur – Open gesprek: wat hebben jullie nodig en wat kunnen we voor elkaar betekenen

17.00 uur – Afsluiting met hapje en drankje

 

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd in de ontmoetingsmiddag? Meld je dan vóór 5 april aan via onderstaand Google Formulier. Vul je naam, organisatie en het aantal personen in. Deelname aan de ontmoetingsmiddag is gratis.

 

Je kunt niet meer aanmelden voor deze dag.

 

Deze bijeenkomst is onderdeel van ‘Online ontmoeten en ontwikkelen’, een project ter ondersteuning van erfgoedvrijwilligers in interprovinciaal verband. Het project is een samenwerking van het Overleg Provinciale Erfgoedhuizen Nederland (OPEN) en wordt financieel mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP).