Ga naar de inhoud

Vijf audiotours: Verhalen uit de Kop

De Overijsselacademie en vijf recreatieondernemers uit de Kop van Overijssel hebben de handen ineengeslagen. Samen ontwikkelden ze vijf audiotours om toeristen en bewoners kennis te laten maken met de bijzondere geschiedenis van de streek. De audiotours bieden een unieke mogelijkheid om een reis door de geschiedenis te maken.

 

Stel je maar eens voor: honderden arbeiders die turfgraven in het veen, koeien die vervoerd worden in een punter, sjieke adellijke figuren die wonen in de mooiste havezaten of stoere soldaten die hun stad verdedigen tegen de vijand. Je kwam ze vroeger allemaal tegen in de Kop van Overijssel.

 

Deze verhalen zijn door de Overijsselacademie en vijf recreatieondernemers gebundeld in de audiotour ‘Verhalen uit de Kop’. In deze audiotours nemen bekende historische figuren uit de regio je mee langs de mooiste locaties in Giethoorn, Vollenhove, Steenwijk, Willemsoord en De Eese. Ga op stap met cafébaas Geursen uit de film Fanfare, de Vollenhoofse burgemeester Sloet of de held van Steenwijk: Johan van den Kornput. Laat je verrassen door bijzondere verhalen en hoor hoe het is om te leven in andere tijden!

 

OP DE HOOGTE BLIJVEN?