Ga naar de inhoud

Fietsroutenetwerk Twente

Tien miljoen mensen fietsen jaarlijks door het Twentse landschap. Veel daarvan zijn lokale bewoners die voor hun plezier een rondje fietsen in de eigen, mooie omgeving. Toch weten ook steeds meer toeristen onze mooie regio te vinden. Maar weten zij eigenlijk wel welke bijzondere verhalen in het landschap verborgen liggen?

 

Samen met Fietsroutenetwerk Twente en Stichting Stad en Regio gaat de Overijsselacademie de folies op de panelen vervangen langs de fietsroutes in Twente. Op die folies komen historische verhalen over de geschiedenis van die bewuste plek te staan. Ook voegen we een Twentse vertaling toe.

 

Foto: Martin Paus (links) en vertaler Martin ter Denge (rechts) onthullen een nieuw bord in de gemeente Tubbergen over 

 

Twente telt 607 fietsknooppunten met bijbehorende panelen. De komende jaren vervangen we de folies op alle panelen. We hebben inmiddels 56 panelen in het gebied De Groene Poort in Zuidwest-Twente voorzien van een bijzonder verhaal. Uiterlijk eind 2024 geldt dit ook voor de bijna 220 panelen in Nationaal Landschap Noordoost-Twente. Dit project is mede mogelijk gemaakt door ELFPO “Europees landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europees investeert in zijn platteland. Voor de overige ruim 300 panelen in Twente zijn we nog op zoek naar financiering.

 

Regiohistoricus Marco Krijnsen werkt aan dit project. Hij doet (veld)onderzoek en gaat samen met historische verenigingen op zoek naar verhalen.


OP DE HOOGTE BLIJVEN?