Ga naar de inhoud

Driedelige serie op RTV Oost ‘Wij zijn Nedersaksen’

Mooie ontmoetingen in de provincie over taal, cultuur en de geschiedenis van Overijssel.

Op 12, 13 en 14 maart presenteert RTV Oost samen met de Overijsselacademie de nieuwe televisieserie Wij zijn Nedersaksen. Presentatoren Hendrik Jan Bökkers en Albert Bartelds nemen je mee op een reis door de rijke geschiedenis en levendige cultuur van het Nedersaksische taalgebied in Overijssel.  Deze ontmoetingen geven een unieke kijk op de verhalen en tradities van de regio. Daarnaast hoor je Albert op 11 en 15 maart in de talkshow Wij zijn Nedersaksen, dat ook uitgezonden wordt door RTV Oost.

 

Je hoort niet alleen boeiende details over onze regio, het maakt ook duidelijk waarom het Nedersaksisch zo’n belangrijk onderdeel is van ons erfgoed. In elke aflevering van de serie volg je Hendrik Jan Bökkers en Albert Bartelds op hun roadtrip waarbij ze een van de regio’s van Overijssel verkennen. Ze rijden door het prachtige cultuurlandschap en ontmoeten onderweg Nedersaksische cultuurdragers, met wie ze in gesprek gaan over wat de regio voor hen zo bijzonder maakt.

 

De serie is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de Overijsselacademie en RTV Oost.  Wij zijn Nedersaksen wordt uitgezonden op RTV Oost en is ook online te bekijken: Wij zijn Nedersaksen – RTV Oost

OP DE HOOGTE BLIJVEN?