Ga naar de inhoud

Theatertour ‘De Nedersaksen Live!’

Na drie succesvolle seizoenen van de podcast ‘De Nedersaksen’ gingen Albert Bartelds en Hendrik Jan Bökkers in het voorjaar van 2023 op tour door de provincie Overijssel. De mannen stonden samen met vaste gast Harrie Scholtmeijer in totaal zeven keer op de theaterplanken in verschillende steden door heel Overijssel. Enschede, Zwolle, Oldenzaal, Kampen, Zutphen, Steenwijk en Deventer werden aangedaan.

Tijdens de live versie van de podcast vertelde Hendrik Jan Bökkers over de herkomst en ontwikkeling van de Nedersaksische taal. Samen met Albert Bartelds werd een lokale gast, met affiniteit voor het Nedersaksisch, geïnterviewt. Dialectoloog Harrie Scholtmeijer kwam met leuke weetjes over het plaatselijke dialect en de subtiele verschillen tussen verschillende dialecten.

 

De theaterzalen waren steevast gevuld met enthousiaste bezoekers die genoten van de prachtige gesprekken over de Nedersaksische taal en muziek in de streektaal. Het was een waar feest voor de zintuigen. Ook staan er weer een aantal nieuwe podcastafleveringen op het programma, waarin boeiende gesprekken met cultuurdragers uit de regio centraal staan.

De Nedersaksen is een bijzonder project waarmee we op eigentijdse wijze aandacht en bewustwording willen creëren voor de Nedersaksische taal en cultuur. Het is een prachtige manier om deze waardevolle aspecten van onze regio te koesteren en te laten stralen.

 

OP DE HOOGTE BLIJVEN?