Ga naar de inhoud

Ben jij een creatieve liedjesschrijver? Geef je dan op voor de songwriting workshop met Hendrik Jan Bökkers op 29 september in het Vestzak Theater in Enschede. Uit de aanmeldingen kiezen wij zes geluksvogels die een dag lang gratis met Bökkers mogen schrijven aan een muzieknummer in de streektaal.

 

DEZE WORKSHOP IS AL GEWEEST. JE KUNT NIET MEER INSCHRIJVEN!

 

Het programma

Aan het programma kunnen zes songwriters meedoen. Zowel aanmeldingen uit Twente als uit Münsterland zijn welkom. Samen met je mede-deelnemers krijg je de hele dag begeleiding van Hendrik Jan Bökkers. Je wisselt ideeën en ervaringen uit met de anderen. Wil je graag samen schrijven? Er is ook een mogelijkheid tot co-writing sessies.

Er zijn zowel gemeenschappelijke sessies als individuele break-out sessies. ‘s Avonds sluiten we af met een gezamenlijke presentatie van de gloednieuwe songs aan een klein publiek in het Vestzak theater. Hendrik Jan Bökkers is dan gastheer en zal ook enkele liedjes spelen die avond.

 

Voor wie?

  • (Semi-) professionele songwriters uit Twente en Münsterland die al eigen liedjes schrijven en daar een nieuwe stap in willen maken
  • Singer-songwriters die hun eigen repertoire willen uitbreiden
  • Liedjesmakers die willen leren van elkaar in co-writing sessies
  • Basiskennis van het opnemen (multitrack, evt. op je smartphone) is een pré

 

Praktische informatie

Deelname is volledig gratis. Inclusief lunch, diner, koffie en thee
Reiskosten worden vergoed op basis van 0,19 cent per kilometer of op basis van gemaakte kosten als je met het openbaar vervoer komt.
Aanmelden kan door een mail te sturen naar: abartelds@ijsselacademie.nl met daarin een korte beschrijving over jezelf en audiomateriaal van recent eigen werk. Dat mag ook een link naar Spotify of YouTube zijn. Wij selecteren zes deelnemers die in aanmerking komen.

 

Het Songwriting Camp is onderdeel van Die Tolle Woche. Enschede organiseert als meest Duitse stad van Nederland Die Tolle Woche. Tijdens deze week worden verschillende grensoverschrijdende activiteiten georganiseerd. Het Songwriting Camp is één van die activiteiten en wordt georganiseerd in samenwerking met het Twentehoes. Meer info? Check www.dietollewoche.eu.

 

Hendrik Jan Bökkers

Bökkers groeide op in het Overijsselse Heino. Hij studeerde aan de Pabo in Zwolle en aan de Rockacademie in Tilburg waar hij ook doceerde. Daarnaast was hij van 2000 tot 2005 sologitarist, leadzanger en liedjesschrijver van de band Soundsurfer, waarmee hij door Nederland, België, Frankrijk en Spanje toerde. In 2005 werd Bökkers sologitarist, (achtergrond-)zanger en liedjesschrijver van de Achterhoekse band Jovink en de Voederbietels Sinds 2010 (na het stoppen van Jovink) is Bökkers actief als frontman en liedjesschrijver van zijn band Bökkers waarmee hij jaar na jaar de feesttenten en clubzalen plat speelt in zijn eigen Sallandse dialect.

 

Programma (onder voorbehoud)

09:30 uur – Kennismaking en introductie
10:00 uur – Songstarters en opdrachten
10:30 uur – Start(co)-writing en begeleiding
12:00 uur – Gezamenlijke voorspeel sessie, de liedjes tot zover

12.30 uur – Gezamenlijke Lunch
13:30 uur – Begeleiding uitwerking in diverse sessies
14:30 uur – Thuis Opname sessies
15:30 uur – Deadline opnames
16:00 uur – Gezamenlijke presentatie en reflecteren op elkaars werk
17:00 uur – Afsluiting (uitloop mogelijk)

17:30 uur – Gezamenlijk diner

20:00 uur – Aanvang voorstelling in Vestzaktheater