Ga naar de inhoud

Ben jij een Overijsselaar met taalgevoel? En durf jij een mooi Nedersaksisch gedicht op papier te zetten? Doe dan mee met onze poëziewedstrijd met als onderwerp: ‘Thuus’.

 

UPDATE: DE DEADLINE IS VERSTREKEN. JE KAN GEEN INZENDINGEN MEER DOEN.

 

De winnaar van de poëziewedstrijd is Cornelis Kaptein. Hij schreef het gedicht ’tuuskomen’.

 

De poëziewedstrijd is toegankelijk voor iedereen. Schrijf een origineel, Nedersaksisch gedicht van maximaal één A4’tje en stuur deze voor 21 maart naar poeziewedstrijd@ijsselacademie.nl. Je dichtwerk wordt beoordeeld door schrijver Jaap Scholten, gedeputeerde Roy de Witte en taalkundige Willemijn Zwart.

 

Het thema van de poëziewedstrijd dit jaar is ‘Thuus’ omdat we het afgelopen jaar vooral thuis hebben gezeten. Lukt het jou om juist aan dit onderwerp een creatieve draai te geven?

 

Wordt jouw gedicht het beste dichtwerk van Overijssel van 2021? Dan word je persoonlijk door onze Commissaris van de Koning, Andries Heidema, in het zonnetje gezet. Ook mag je je stuk voordragen op de Internationale Streektaalconferentie dit najaar in Oldenzaal. En natuurlijk krijg je een boekenbon om je eigen favoriete werk aan te schaffen.

 

De poëziewedstrijd wordt georganiseerd door de IJsselacademie, het Twentehoes en de Provincie Overijssel. We organiseren de wedstrijd speciaal tijdens Maart Streektaalmaand. Deze maand vragen we uitgebreid aandacht voor het belang van onze streektaal.