Ga naar de inhoud

Ontwerp jij met je hele school een schoolplein-groot bordspel? Doe ook mee!

 

De Overijsselacademie ontwikkelt dankzij steun van het vfonds en het Platform WO2 van Overijssel een kant-en-klaar lespakket met lesjes voor groep 1 t/m 8 over de Verenigde Naties, de waarde van internationale samenwerking en de betekenis van de VN voor vrede en veiligheid. Centraal in dit lespakket staat de uitdaging als school gezamenlijk een schoolplein-groot bordspel te ontwerpen. Die klas overstijgende samenwerking lijkt eigenlijk wel een beetje op de VN, waar verschillende landen met elkaar samenwerken!

 

Van schoolpleinspel naar jubileumposter

De mooiste schoolpleinontwerpen worden vervolgens gebruikt om een bijzondere jubileumposter vorm te geven. Het bordspel kun je natuurlijk ook spelend vormgegeven op het pakkende bordspelposter, die de eerste tien deelnemende scholen gratis per post opgestuurd krijgen (voor elke klas een exemplaar). De andere aangemelde scholen krijgen de poster digitaal opgestuurd: groot genoeg voor op het digibord! De poster kan online ook gratis gedownload worden.

 

Doet jouw school mee?

Vind jij het belangrijk les te geven over vrede, veiligheid en internationale samenwerking? Wil jij stilstaan bij 75 jaar Verenigde Naties? Vind je het fijn om met kant-en-klaar lesmateriaal aan de slag te gaan? Meld je dan snel aan!

 

Wees er snel bij, want alleen de eerste 10 aangemelde scholen krijgen niet alleen het gratis lesmateriaal, maar ook gratis stoepkrijt voor de hele school & de jubileumposter opgestuurd!

 

stoepkrijtend jongetje van Openbare Daltonbasisschool De Europa, in Enschede