Ga naar de inhoud

Hendrik Jan Bökkers en Albert Bartelds slaan opnieuw de handen ineen. Na hun succesvolle theatertournee als onderdeel van het Hanzejaar afgelopen voorjaar, duiken ze deze keer de Hedon podcaststudio in voor een gloednieuw seizoen van ‘De Nedersaksen’. Liefhebbers kunnen hun oren spitsen, want op zondag 12 november wordt de eerste aflevering van de langverwachte vierde serie gelanceerd.

 

De primeur van deze nieuwe reeks is al meteen een unieke belevenis: de eerste aflevering is op locatie opgenomen in een volledig uitverkochte Plaskerk te Raalte. Dit evenement markeert tevens de viering van 900 jaar Raalte. In deze speciale aflevering gaan Hendrik Jan en Albert in gesprek met een indrukwekkende line-up van gasten, waaronder Gerard Oostelaar (bandlid Höllenboer), amateurarcheoloog Bert Terlouw, en professioneel archeoloog Nick Hendriks.

 

Luisteraars hoeven niet lang te wachten op meer, want elke twee weken wordt er op zondagochtend een nieuwe aflevering uitgebracht. Een bonte verzameling gasten uit het Nedersaksische taalgebied komt langs, zoals artiesten, historici, theatermakers, mediamensen en politici. Een aantal van de al bevestigde gasten: Eddie van Hijum (oud-gedeputeerde van Provincie Overijssel), Monique Sleiderink (eindredacteur en presentator RTV Oost), Boudewijn Koops (producent en theatermaker), Ben Siemerink (tekstschrijver en journalist), Ellen Peters (theaterprogrammeur) en de mensen achter het festival ‘Het Vergeten Zwarte Goud’.

 

Hendrik Jan en Albert kijken vol enthousiasme uit naar het startsein van deze serie. ‘De Nedersaksen’ belooft wederom een prachtige reeks te worden, vol interessante verhalen en gesprekken. De aftrap is op zondag 12 november om 10.00 uur ’s ochtends. De podcastserie is beschikbaar op verschillende podcastplatforms en belooft een verrijkende luisterervaring voor iedereen met interesse in het Nedersaksische erfgoed.

 

Voor meer informatie en updates over de podcastserie ‘De Nedersaksen’ kun je terecht op www.denedersaksen.nl

 

Of volg ‘De Nedersaksen’ op sociale media: Facebook