Ga naar de inhoud

Op de zonovergoten Tweede Pinksterdag van 1933 zag het aan het Vollenhoofse strand zwart van de mensen. Maar liefst vierduizend badgasten genoten van de zon en het frisse zeewater. Bijna driemaal zoveel mensen als het inwonertal van de stad. Het pas geopende paviljoen Zwemlust met zijn toeristische voorzieningen deed uitstekende zaken. Vollenhove maakte enkele seizoenen lang naam als dé oostelijke badplaats aan de Zuiderzee. Totdat de aanleg van de Noordoostpolder een einde maakte aan het strandleven.

 

Voor een project over paviljoen Zwemlust zoekt Overijsselacademie getuigenissen, foto’s of documenten van mensen die in hun jeugd het Vollenhoofse Zuiderzeestrand hebben bezocht. Heeft u destijds genoten van de zon, gezwommen in het water, een bootje gehuurd of iets gedronken bij het paviljoen? Neem dan contact op met Martin van der Linde via 06-22107871, of via m.vanderlinde@overijsselacademie.nl

 

Afbeelding: Badgasten vermaken zich op het Vollenhoofse Zuiderzeestrand. Op de achtergrond paviljoen Zwemlust. (Stadsmuseum Vollenhove)