Ga naar de inhoud

Op zaterdag 14 september vond de officiële opening van het kunstparticipatie project en de tentoonstelling ‘Draden van het Overijsselse Slavernijverleden’ plaats in De Museumfabriek. Een belangrijk moment in de ontwikkeling van het 35 meter lange wandkleed.

 

We kijken terug op een bijzondere bijeenkomst vol gedeelde verhalen en inzichten. De opening werd geleid door onze collega Marco Krijnsen. Hij had een inspirerend gesprek met kunstenaar Amber Hyacinth, initiatiefnemer Ricardo Burgzorg, onderzoeker en auteur van het boek ‘Overijssel & slavernij’ Martin van der Linde en Commissaris van de Koning, Andries Heidema. Waar iedereen stil van werd, was het spoken word optreden van Suehaylee Vergouwen.

 

Na het officiële deel werd een symbolisch moment gemarkeerd: de eerste steek in het wandkleed werd gezet. Dit werd verricht door Andries Heidema en Roelof Bleker, burgemeester van Enschede.

 

De tentoonstelling is te zien t/m 1 december 2024. Ook kan er tot die tijd aan het wandkleed worden gewerkt in de centrale hal van De Museumfabriek of op een van de andere maaklocaties.

Kijk hier voor meer informatie over het project.

 

Foto’s gemaakt door Roy te Lintelo.