Ga naar de inhoud

Over het project

Dit unieke project brengt vrijwilligers samen om een betekenisvol wandkleed van 35 meter te creëren, met daarin de verhalen van het Overijsselse slavernijverleden verwerkt. Het wandkleed zal op verschillende plaatsen in de provincie te zien zijn. Zo ook in De Museumfabriek in Enschede (vanaf 16 september t/m 1 december 2024) en Het Academiehuis Grote Kerk in Zwolle (vanaf 12 januari 2025). Er is begeleiding aanwezig, dus iedereen van jong tot oud kan werken aan dit wandkleed dat is ontworpen door Amber Hyacinth, de kunstenares van het project.

 

Op de hoofdlocaties is informatie over het onderwerp van het wandkleed beschikbaar, deels schriftelijk en deels vertellend. Ook organiseren we verschillende activiteiten zoals inspirerende dialoogsessies, participatief drama, Keti Koti Ontmoetingstafels, educatieprojecten en een indrukwekkende slotmanifestatie om het juiste verhaal van slavernijverleden te borgen en uit te dragen.

 

Aanmelden als vrijwilliger

Vrijwilligers kunnen helpen op dinsdagen t/m vrijdagochtenden. De werktijden zijn van 11:00 tot 13:00 of van 14:00 tot 16:00. Als er meer informatie of veranderingen zijn, laten we dit weten via deze website.

Om u aan te melden, stuur een e-mail naar aanmelden@overijsselacademie.nl met de volgende informatie: 

  • Uw naam en evt. de namen van personen die samen met u mee willen doen. 
  • Gewenste datum en tijd (11:00-13:00 of 14:00-16:00). 

 

Voor meer informatie

Voor vragen of meer informatie over het project “Draden van het Overijsselse slavernijverleden”, neem gerust contact met ons op via info@overijsselacademie.nl.

Het ontwerp van het wandkleed, gemaakt door kunstenaar Amber Hyacinth.