Ga naar de inhoud

Word vriend van de Overijsselacademie

Overijsselacademie: van waarde voor morgen

Onze regionale geschiedenis, taal en cultuur draagt bij aan de ontwikkeling van de plek waar we wonen, werken of vandaan komen. Het maakt verhalen van gisteren van onschatbare waarde voor vandaag en morgen, zij vormen onze erfenis, en daarmee ook onze toekomst.

 

De Overijsselacademie vindt het belangrijk om de regionale identiteit te versterken en te investeren in het overdragen en verrijken van de regionale geschiedenis en de Nedersaksische taal en cultuur. Dit is het fundament waarmee we als samenleving de regio een duurzame betekenis geven.

 

 

Visie

Juist in een tijd van onzekerheden – denk aan de huidige energietransitie, woonopgaven, oorlogsdreiging en klimaatcrisis – groeit de behoefte om terug te kunnen vallen op vertrouwde fundamenten die voortkomen uit regionale geschiedenis, taal en cultuur. Het biedt zekerheid, houvast en geeft richting aan de toekomst: zonder verleden is er geen heden.

 

De Overijsselacademie heeft een regiefunctie en we houden ons van daaruit bezig met onderzoek, advies en creatie. We zijn het kenniscentrum voor regionale geschiedenis, Nedersaksische taal en cultuur en voelen ons verantwoordelijk om onze kennis op verschillende manieren met het publiek te delen.

 

 

Jouw steun telt

Wil jij ook een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst voor onze regio? Sluit je dan als vriend bij ons aan. Voor slechts €50,- euro per jaar steun je de Overijsselacademie en lever je een belangrijke bijdrage aan het behoud en de verspreiding van ons gezamenlijke erfgoed.

 

De Stichting Overijsselacademie is door de Belastingdienst erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wie een gift geeft aan de Overijsselacademie mag dat bedrag aftrekken van de inkomstenbelasting. Het ABNI-nummer van Stichting Overijsselacademie is: 4033905.

 

 

Als vriend ontvang je:

-Onze nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van onze activiteiten en laatste ontwikkelingen;

-Een uitnodiging voor alle lezingen, workshops en presentaties die we vanuit de Overijsselacademie verzorgen;

-Informatie over de boeken, publicaties en onderzoeksrapporten die de Overijsselacademie samenstelt en uitgeeft.

 

Vriend worden?

Wil je vriend worden? Laat het ons weten via het contactformulier! Vergeet niet om in jouw aanmelding je telefoonnummere en e-mail adres op te geven.

OP DE HOOGTE BLIJVEN?