Geeke Snijders is directeur van Overijsselacademie. Zij is verantwoordelijk voor het vormgeven en uitvoeren van het transitieproces om samen met het team de Overijsselacademie te ontwikkelen tot een sterke erfgoedorganisatie in de provincie. Een organisatie die de Overijsselse samenleving wil blijven boeien, inspireren, binden en verbinden om de verhalen vanuit het verleden relevant te maken voor vandaag en morgen.
Wil je in contact komen met Geeke?
Telefoonnummer: 06-52883040
Harrie Scholtmeijer is de dialectoloog van de Overijsselacademie. Daarnaast werkt hij als docent aan de Hogeschool Utrecht. Wil je meer weten over het Sallands of het Twents? Of wil je weten hoe ze in Kampen of Blokzijl een bepaald woord schrijven? Dan ben je bij Harrie aan het juiste adres.
Albert Bartelds is creatief programmamaker bij de Overijsselacademie. Hij ontwikkelt projecten waarin streektaal, cultuur en geschiedenis samenkomen – van podcasts en festivals tot tv-programma’s en lezingen. Daarnaast geeft hij gastlessen in het mbo, hbo en primair onderwijs over de streektaal en streekcultuur. Altijd op zoek naar nieuwe vormen om het verhaal van de regio te vertellen.
Wil je samenwerken met Albert?
Telefoonnummer: 06-46193235
Marjanne Romkes-Foppen is publiekshistoricus en (digitaal)erfgoedcoach. Zij houdt zich bij de Overijsselacademie bezig met de coördinatie van Erfgoedplatform Overijssel. Het platform is bedoeld ter ondersteuning van kleinere erfgoedorganisaties en hun vrijwilligers binnen de provincie Overijssel. Door gerichte advisering, het organiseren van kennis- en netwerkbijeenkomsten en het delen van kennis, verhalen en erfgoednieuws werkt het Platform samen met haar partners aan het versterken van het erfgoednetwerk in Overijssel.
Naast haar werkzaamheden voor het Erfgoedplatform Overijssel is Marjanne betrokken bij (publieks)projecten van de Overijsselacademie over regionale geschiedenis en het Nedersaksisch.
Heb je vragen aan Marjanne?
Martin van der Linde is publiekshistoricus en projectleider bij de Overijsselacademie. Hij is auteur van diverse publicaties over de geschiedenis van Overijssel, waaronder Vooruitboeren. Overijssel 1950-2000, De oorlog gaat nooit voorbij. Overijssel 40-45 en Overijssel & slavernij. Ook maakte hij de podcasts Bommen Berend in Overijssel en Waterwolf. De stormvloed van 1825 en deed hij onderzoek naar roof en rechtsherstel van Joods (on)roerend goed en naar de geschiedenis van noaberschap in de provincie. Momenteel werkt hij aan de ontwikkeling van een inhoudelijk programma voor de viering van 500 jaar Overijssel in 2028.
Wil je met Martin in contact komen?
Marco Krijnsen is publiekshistoricus bij de Overijsselacademie. Hij weet alles over de streekgeschiedenis van Twente. Naast de vele boeken die hij heeft geschreven, maakt Marco ook podcasts. Op dit moment is hij bezig met het boek Overijssel in 25 vragen, dat in 2026 verschijnt.
Wil je in contact komen met Marco?
Linde Otten is marketing- en communicatiemedewerker bij de Overijsselacademie. Ze denkt strategisch mee over hoe projecten het beste onder de aandacht gebracht kunnen worden. Linde beheert de website en socials, schrijft de nieuwsbrief en werkt nauw samen met partners in projecten zoals ‘Draden van het Overijsselse slavernijverleden’ en ‘Wij zijn Nedersaksen‘.
Wil je in contact komen met Linde?